Who I am

Who I am kunnen we op twee manieren bekijken. In de eerste plaats vanaf de kant van het model.

De jongens welke ik gefotografeerd heb lopen voor mijn gevoel nog rond met de vraag wie ze zijn. Een vraag welke overigens maar weinig mensen goed weten te beantwoorden. Op Social Media proberen deze jongens vorm te geven aan een stukje van hun identiteit. Ieder doet dat op zijn eigen manier, met elk hun eigen kijk op de wereld. Al heel jong hebben ze zichzelf aangeleerd hoe zij zichzelf online kunnen presenteren en vormen ze een beeld over zichzelf. Maar het beeld welke ik zie is niet compleet. Voor mijn gevoel lijken er vaak stukjes te ontbreken, stukjes welke ik ook van mijzelf herken.

Met mijn achtergrond als militair ben ik gewend om te werken met mensen die “geen angst” kennen of die ie “altijd” stoer zijn. Van een militair wordt een bepaalde houding en attitude verwacht, de menselijke kant wordt daarin vaak aan de kant gezet.
The Dutch Photographer - Who I am - Indy

Maar als je wat meer tijd neemt, en door de buitenste schil heen weet te komen, dan zie je vaak meer. Je ziet hoe iemand zoekende was toen die opgroeide. Hoe iemand er alleen voor stond als zijn ouders er vaak niet waren. Of hoe onzeker en onveilig iemand zich voelde in de omgeving waarin die opgroeide.

Met Who I Am laat ik een deel van de jongens zien welke we in de snelheid van opgroeien vandaag de dag lijken te vergeten. Denk aan de verlegen, kwetsbare of onzekere kant welke zij niet tussen alle succesvolle posts plaatsen.

De beelden welke ik maak zijn overigens veelal ook zelfportretten te noemen. Waar ik als militair zelfverzekerd, hard en vaak heel zwart/wit lijk te denken, heb ik ook een andere kant. Een kant welke ik niet vaak laat zien, omdat andere mensen er vaak niet goed en zorgvuldig mee weten om te gaan.

Limited edition

Momenteel zijn de portretten van “Who I am” te bewonderen in de winkel van Monique De Kleijn in Den Bosch. De expositie zelf loopt van 23 juni tot 22 juli. Werk dat ik maak wordt slechts in beperkte oplages uitgegeven. Per beeld worden er maximaal 10 afdrukken groter dan A3 formaat gemaakt. Verder worden er 2 afdrukken gereserveerd ten behoeve van exposities. Dit betekend dat er van elke foto maximaal 8 afdrukken te koop aangeboden worden.

Modellen

In de expositie Who I am tijdens Roze Zaterdag hangen de foto’s van de volgende jongens:

Bart – @bartuhs

Bart – @Bonkenhout

Fabian – @fabian.zdr

Indy – @ikoele

Lucas – @itslucasenzo

Mano – @manospoor

Merijn – @merijnbusscher

Ricardo – @ricardoroest

Roze Kunstroute 2017